Als het maar geen haast heeft…

Rond 2010 besloot ik een opleiding Webdesign te volgen. Met CS5 – Dreamweaver, Photoshop en Flash. Zelden zoiets ingewikkelds in een halfjaar tijd moeten leren. Ging ook een beetje anders dan ik gewend was. Kreeg je vroeger de zaken vanaf overzicht naar detail uitgelegd, nu wil men het andersom. Het interesseert – met name – jongeren geen bal dat ze (nog) niet weten waar ze mee bezig zijn of waar ze het voor doen: ze beginnen gewoon.

Enfin, ik kon er uiteindelijk mijn (tweede) eigen site mee bouwen, en diverse andere ook nog, met moeizaam in elkaar gekluste Flash-animaties, maar best professioneel.

Toen kwamen WordPress, de smartphone en andere I-achtigen… en waren die fraaie filmpjes en prachtsites niet meer toon- en leesbaar. Restte me niets anders dan ook op WP over te stappen. In een tweedaagse cursus passeerden niet meer dan wat basisbeginselen maar al ploeterend leert men. Nu heb ik er een aantal sites mee gebouwd. Het plezier is even groot als in de CS-tijd. En ik zou het ook graag voor u doen. Bijvoorbeeld onder de merknaam Mijn Verzamelde Werk, bedoeld voor veelschrijvers die al hun teksten bij elkaar willen zien. Maar zoals ook al op de homepage gewaarschuwd: a.u.b. geen strakke deadline.